Konfirmationsforberedelse: Det, vi skjuler bag masken

Vi har den pæne instagramvenlige forside – og så er der alt det vi prøver på at skjule. Denne workshop er udviklet til folkekirkens konfirmationsforberedelse, hvor eleverne skal arbejde med det, de plejer at gemme væk for andre.

Vi smiler, selvom det gør ondt indeni. Ler højt, selvom vi føler os forkerte eller ensomme. Vi gemmer alle noget bag masken – sorg, jalousi, frustration, lyst til hævn eller måske ens seksualitet. Kan vi blive elsket, trods alt det vi skjuler og med alle vores fejl?

Gennem en fælles dialog og øvelser finder vi frem til de følelser og tanker, som vi skjuler, og hvorfor vi gør det. Efterfølgende gør vi dem synlige ved, at vi laver masker.

KoloBritt har alle materialer og værktøj med – alt fra afdækningspap til limpistoler, maling og skalpeller. Eleverne arbejder primært i EVA-skum – en slags liggeunderlagsmateriale, som de kan skære ud, formgive, male og pynte. Det er et meget taknemmeligt og sjovt materiale, som de fleste ikke har prøvet før, men som intuitivt kalder på kreativiteten.

Eleverne fordyber sig i timevis om opgaven. De hurtige når også at lave andre typer masker. En hel formiddag fra klokken 8-12 vil typisk være et godt tidsrum til workshoppen. Er der mange elever på holdet kommer vi to undervisere.

Vi vil meget gerne tilpasse undervisningen sammen med præsten, så denne har mulighed for at trække de kristne budskaber med ind. Det er oplagt, at tale om guds kærlighed, næstekærlighed og tilgivelse.

Når maskerne er færdige hænger vi dem op – eller, hvis eleverne er meget modige, laver vi nogle teaterøvelser med maskerne på. Det kræver meget af konfirmanderne, så det er ikke altid muligt.

Workshoppen fungerer også glimrende i folkeskolens 6-9 klasser, hvor man arbejder med identitet. Undervisningen er en anderledes måde at arbejde med et af de punkter, der er tilbagevendende i læreplanen for de unge.

Kodeord for indholdet: identitet, accept, facade, indre liv, kærlighed, kreativitet, hands-on, eftertænksomhed og masser af sjov.

Konfirmanderne viser deres masker
32 unge til en anderledes dag med konfirmationsforberedelse i Hals
Nøgleord: , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.