sKridt – en kunstvandring i kridtlandskabet

Aalborg og Nørresundbys udvikling hænger tæt sammen med kridt i undergrunden. Ud over at byerne er bygget på kridt, så er det også blevet udvundet til produktionen af cement. Det har sat tydelige spor, hvis man ser efter.

På sin vandring i forbindelse med Walking Landscapes fortalte Britt Kristensen historien om byens kridt og det aftryk, som det hvide guld har sat på godt og ondt. Cementarbejderne, der bygger nye bydele. De store ar i byen, efter at kridtet blev gravet op, der nu er naturperler. Industribygningernes arkitektur, der er en stor del af byens dna. Men ikke mindst cementfabrikkernes aftryk på klima og byens økonomiske udvikling.

Undervejs mødte Britt nogle af dem, der ved rigtig meget om kridtets betydning for Aalborg og Nørresundby, men kridtet kom også til at sætte aftryk på hende i løbet af dagen – fysisk og mentalt.

Se dele af vandringen herunder.

Walking Landscapes i hele Danmark

Gennem hele sommeren 2021 vandrede kunstnere over hele landet i 12 timer. Undervejs livestreamede de hver time på Facebook time deres kunstneriske fortolkning af det landskab, de går i. Det er Metropolis med Trevor David i spidsen der har taget initiativ til at gøre konceptet “Walking Copenhagen” fra 2020 landsdækkende.

Gå med et kunstnerisk blik

Britt Kristensen har også i forbindelse med vandringerne givet sit bud på, hvordan man kan opleve landsabet ved at bruge hendes metode. Følg Linket i billedet herunder.

Vandringer udstillet på Kunsthal Nord

De kunstnere, der vandrede i Aalborg Kommune, har udstillet deres videoværker på Kunsthal Nord i en fælles udstilling 11. marts 2022 – 2. april 2022. Herunder Britt Kristensen

I forbindelse med udstillingen kan man gå med Britt Kristensen på en vandring fredag. 25. marts kl 15-17 med start ved Kunsthal Nord

Walking Landscapes er organiseret af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med 12 kommuner med støtte fra Nordea-fonden. I Aalborg har Teater Nordkraft, Kunsten, Aalborg Teater og ikke mindst Aalborg Kommune deltaget.

Se hele programmet for sommerens vandringer her.

Nøgleord: , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.